Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu
Hrvatska pekarska kvaliteta

Hrvatska pekarska kvaliteta

Poštovani!

Redakcija „Hrvatskog pekara“ pokrenula je prošle godine inicijativu za ocjenjivanje kvalitete pekarskih proizvoda koji se proizvode i plasiraju na hrvatskom tržištu. Ovakve valorizacije se sprovode u Sloveniji gdje redakcija Robinson već 16 godina izdaje posebnu pekarsku reviju na slovenskom jeziku i gdje se rezultati slovenske ocjenjivačke komisije uvijek očekuju s nestrpljenjem, a na podjelu medalja dolaze gotovo svi slovenski pekari. Osnovni smisao ove valorizacije koju smo nazvali Hrvatska pekarska kvaliteta“ je da ovim priznanjima nagradimo pekare, proizvođače za njihove proizvodne napore usmjerene ka kvaliteti i inovativnosti, te da im ovaj dokument (diploma i medalja) bude potvrda izvrsnosti koju će moći pokazati svojim kupcima.
Šaljemo Vam kratak izvještaj iz prošlogodišnjeg ocjenjivanja koje je naišlo na vrlo pozitivan odjek među pekarima. Ove godine nastavljamo s ocjenjivanjem.
Da podsjetimo. Redakcija jamči visoku razinu stručnog ocjenjivanja.
Ovo nije natjecanje nego valorizacija. To u konačnici znači da svaka pekarnica može dati na ocjenjivanje više svojih proizvoda i da svaki proizvod, ukoliko to ocjenjivački sud ocijeni, može dobiti pojedinačno priznanje.
Pekarnica koja će sudjelovati, u određeno vrijeme dovozi svoje proizvode u redakciju tvrtke „Robinson“ d.o.o., gdje će se isti zaprimati pod šifriranim brojem. To u konačnici znači, da članovi Ocjenjivačkog suda neće znati čiji proizvod ocjenjuju. Svaki proizvod će se snimiti kako bi se utvrdilo vizualno stanje u kojem zaprimljen na ocjenjivanje. Proizvođač mora dostaviti deklaraciju o proizvodu, koju inače prezentira kupcima (ne treba receptura proizvoda).
Za ocjenjivanje svakog proizvoda plaća se posebna participacija, koja je minimalna. Participacija pokriva sve troškove ocjenjivanja i izrade diploma i medalja.
Ukoliko je pekarnica pretplatnik na reviju „Hrvatski pekar“ ima veliki popust (ovim želimo nagraditi vjernost reviji koja izlazi već 22 godine), plaća 250,00 kuna + PDV participacije po svakom proizvodu koji se ocjenjuje. Za one pekarnice koje nisu pretplatnici Hrvatskog pekara cijena je 350 kuna + PDV po proizvodu.
Svečana podjela priznanja uz adekvatnu medijsku potporu hrvatskih novina, elektronskih medija i internetskih portala bit će u Varaždinu, 7. travnja 2017. godine na XVII kongresu pekarstva i mlinarstva „Hrvatski pekar“, u hotelu „Turist“.
Veselimo se Vašoj suradnji i unaprijed čestitamo na osvojenim medaljama.

U prilogu možete preuzeti obrazac prijave i Pravilnik ocjenjivanja

Srdačan pozdrav

Stjepan Odobašić
direktor

Pravilnik

Prijavnica za Hrvatski pekar 2017.

Program kongresa Hrvatski pekar 2017