Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Most recent articles

Conpasta 4.11.2016. u Karlovcu

Conpasta se održava u Karlovcu, Karlovačka županija, Hrvatska, 4. 11. 2016. godine
Glavna tema je Tjestenina – srce gastronomije
degustacije 40-tak vrsta jela s tjesteninama
promocija izvornih hrvatskih jela s tjesteninom
natjecanja vrhunskih hrvatskih kuhara
natjecanja učenika srednjih kuharskih I prehrambenih škola
Vrhunski kuhari pripremaju jela
Vrhunska gastronomsko – tjesteničarska revija na jednom mjestu

Sigep očekuje natjecatelje iz Hrvatske

Zadnje procjene govore da se u Hrvatskoj za proteklih devet mjeseci 2016. godine konzumiralo blizu 50 milijuna litara sladoleda. Podatak je to koji je iznenadio slastičare, koji su već godinama naučeni da je taj prosjek negdje blizu 25 – 28 milijuna litara. No odgovor je jednostavan, uspješna turistička sezona intenzivirala je potrošnju sladoleda. Neki optimisti tvrde da je to i daleko više. Hrvat prosječno pojede 7,5 litara sladoleda godišnje, dok Amerikanac čak 15 litara. U Hrvatskoj su najveći ljubitelji i potrošači sladoleda Zagrepčani, a onda slijede Dalmatinci te iza njih Slavonci. U Hrvatskoj radi 580 slastičarnica.

Održan V„Interslast“

Ovogodišnji V internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva održan je će u 11. i 12. listopada u hotelu „Terme“ u Tuheljskim toplicama, pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije.

Izašao prvi broj revije „Slaščice“

Redakcija tvrtke Robinson izdala je za slovensko tržište prvi broj revije revije za slastičarstvo, sladoledarstvo i konditorstvo „Slaščice“ na slovenskom jeziku. U uređivačkom kolegiju su najpoznatiji slovenski stručnjaci i slastičari; dr. Blanka Vombergar, dr. Martina Bavec, dr. mateja Modic, dr. Lucijan Cencič, Alma Rekič, Darinka Gostenčnik i Anton bantan. Revija izlazi 4 puta na godinu u formatu 39 x 27 na luksuznom offset tisku..

Nova urednica “Dolce Vite”

Časopis za slastičarstvo, sladoledarstvo i konditorstvo dobio je novu glkavnu i odgovornu urednicu, gsopođu Mirjanu Špoljar. To je izuzetno veliki dobitak za redakciju, a u skladu s time podignuta je razina kvalitete tekstova. Gospođa Špoljar ima bogato slastičarsko iskustvo i reprezantativne rezultate u slastičarskim natjecanjima, promidžbi slastičarstva u javnim medijima…
Evo najkraćeg „slastičarskog“ životopisa: