Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Gastronomija

Revije za gastronomiju, prehranu i turizam

Redakcija tvrtke Robinson ima poseban program revija za gastronomiju,
turizam i prehranu. Osnovna uređivačka koncepcija zasniva se na preferiranju gastronomske baštine i zdrave hrane, afirmaciji gastronomije, te educiranju pretplatnika. Ove revije izdaju se za Hrvatsku, Sloveniju, posebno izdanje na engleskom jeziku za Europu te izdanje za sve arapske zemlje na arapskom jeziku.

SVIJET HRANE

Svijet hrane
Riječ o vrlo luksuznom izdanju revije za gastronomiju, prehranu, i turizam s posebnim naglaskom na europsku i svjetsku gastronomsku baštinu.
Revija preferira autohtonu i zdravu prehranu, temeljenu na tradicionalnim načinima spravljanja hrane, s posebnim naglaskom na zaštitu imena i geografskog podrijetla pojedinih tradicionalnih vrsta jela. Vrhunski dizajn i vrhunske fotografije (posebnost joj daje veliki A 3 format) te odabrane teme učinile su je prepoznatljivom i traženom kod čitatelja. Primaju je gastronomi, nutricionisti, hoteli, restorani, kulinarske asocijacije, prehrambeni tehnolozi i drugi. Tiska se na hrvatskom jeziku. Plasira se isključivo putem pretplate. Revija izlazi 8 godina, a okuplja eminentni uređivački odbor koji kreira koncepciju. Svoje tekstove objavljuju brojni autori iz Europe i zemalja ex Jugoslavije.

FOOD MAGAZINE

Food Magazine
Revija za gastronomiju prehranu i turizam
Ovo je najnoviji nakladnički projekat tvrtke Robinson. Izbor najboljih svjetskih tekstova o gastronomiji i prehrani te o autohtonoj kuhinji svijeta. Revija objavljuje tekstove poznatih svjetskih gastronomskih stručnjaka i kulinara, članova WACSA i raznih europskih, regionalnih i lokalnih kuharskih asocijacija. Poseban naglasak daje se autohtnoj kuhinji svijeta, te njenom preferiranju da nacionalne gastronomske vrijednosti postanu regionalne i globalne. Riječ o vrlo luksuznom izdanju koje ima vrhunski dizajn i vrhunske fotografije te odabrane teme. Revija je promotor svjetskog kongresa gastronomije IAGI.

HRANA AR

Al Atema
Revija za prehranu, gastronomiju i turizam na arapskom jeziku
„Al atema“ – u prijevodu s arapskog jezika znači „Hrana“. Riječ je o reviji za prehranu, gastronomiju i turizam za sve arapske zemlje, s posebnim naglaskom na ekološki turizam u arapskim zemljama. Glavni i odgovodni urednik je Hassan Haidadiab, poznati novinar. Namijenjena je svim značajnijim privrednim, turističkim i gastronomsko-prehrambenim subjektima, hotelima, restoranima, te trgovačkim lancima. Osnovni motiv za pokretanje ovog projekta je nepostojanje takvog časopisa na arapskom tržištu, te mogućnost da se putem revije usmjerava poslovno-prodajni segment za točno ciljane skupine. Revija je zamišljena da spaja proizvođača i tržište. Reviju primaju u sljedećim zemljama: Kuvajt, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Oman, Katar, Jemen, Libanon, Sirija, Jordan, Tunis, Maroko, Egipat, Libija, Bahrein i Alžir.
Tiska se na arapskom jeziku, a prodaja je u pretplati.