Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Internacionalne pekarske revije

Redakcija tvrtke Robinson ima poseban program revija za pekarstvo, mlinarstvo, slastičarstvo i tjesteničarstvo. Ove revije izdaju se za zemlje bivše Jugoslavije, za Sloveniju, a povremeno i za Mađarsku. Osnovi moto ovog nakladničkog poduhvata nije samo informiranje već i povezivanje struke u spomenutim zemljama. Na tom planu do sada je zabilježeno niz velikih uspjeha, a mnogi stručnjaci upoznali su se i danas surađuju zahvaljujući ovim programima.

HRVATSKI PEKAR

Hrvatski pekar

Prva hrvatska revija za pekarstvo, mlinarstvo, slastičarstvo, tjesteničarstvo i industrijsku ambalažu. Hrvatski pekara ubraja se u najznačjniji informativno-stručni medij u „bijeloj industriji“ Hrvatske. Revija izlazi 6 puta godišnje, glavni i odgovorni urednik je mr. Krešimir Bošnjak, a izvršni urednik Dean Pašiček dipl. inž.. Primaju je svi pekari, mlinari i slastičari u Hrvatskoj. Uređuje je redakcijski kolegij sastavljen od eminentnih hrvatskih stručnjaka. Nakon proslave jubileja, izlaženja 100.-og broja, redakcija je obogatila koncepciju novim temama; inspekcijski nadzor, propisi, pravilnici, novodolazeći propisi vezani uz ulaženje Hrvatske u EU, itd.. Redakcija je u suradnju uključila najemnentnije stručnjake, poznavatelje problematike u „bijeloj industriji“ revija izlazi na 52 stranice u vrlo luksuznoj opremi i dizajnu, a izlazi već 17 godina.

 

MLINARSTVO IN PEKARSTVO

Mlinarstvo in pekarstvo (Slovenija)

Prva slovenska revija za mlinarstvo i pekarstvo. Revija izlazi već 11 godina u dinamici izlaženja od 6 brojeva godišnje i primaju je svi slovenski pekari, mlinari i slastičari. Tiska se na slovenskom jeziku. To je jedina slovenska revija iz ovog područja. Glavni i odgovorni urednik je Anton Bantan dipl. inž., a izvršni urednik je doc. dr. Andrej Plestenjak iz Biotehnološkog fakulteta u Ljubljani. Uređivački odbor sastoji se od prehramenih tehnologa najvećih slovenskih prehrambenih tvrtki, pekarnica i stručnjaka i profesora visokih i viših prehramenih škola Slovenije. Svojim radom revija je uspjela ujedniti stručne snage u Sloveniji, iskoristiti njihov stručni potencijal, a posebno u vrijeme kada je Slovenija postala članica EU. Reviju krasi luksuzna oprema i originalni autorski tekstovi.

 

PEKAR

Pekar (BiH)

Prva bosansko-hercegovačka revija za mlinarstvo i pekarstvo<br />Revija izlazi 10 godina, a tiska se na hrvatskom jeziku. Primaju se pekari, mlinari i slastičari u sva tri bosansko-hercegovačka entiteta. Glavni i odgovorni urednik je Stjepan Odobašić, a izvršni urednik mr. sc. Krešo Kovačević. Voditelj redakcije u Sarajevu je Husref Bačevac. To jedina bosansko-hercegovačka revija u ovoj branši. U pisanje stručnih tekstova sve više se uključuju bosansko-hercegovački stručnjaci, a izlaženje revije podupiru brojne svjetske kompanije kao Ireks Aroma, Zeelandia, Spiromatic, Brabender. Godišnje izlaze 4 broja.

 

PEKARSTVO

Pekarstvo (Srbija)

Srpska revija za pekarstvo. Već drugu godinu redakcija povremeno izdaje srpsku reviju za pekarstvo kojoj je generalni sponzor Ireks Aroma d.o.o. Zagreb. Revija je tiskana na ekavici u luksuznoj opremi i s izvrsnim stručnim tekstovima i informacijama iz pekarstva, slastičarstva i mlinarstva. Glavna i odgovorna urednica je prof. dr. Jasna Mastilović iz Instituta u Novom Sadu, a redakcija je u Novom Sadu.

 

PEKARSTVO I SLATKARSTVO

Pekarstvo i slatkarstvo (Makedonija)

Prva makedonska revija za pekarstvo, mlinarstvo, slastičarstvo, tjesteničarstvo i industrijsku ambalažu<br />Revija izlazi 8 godina i tiska e na makedonskom jeziku. Glavni i odgovorni urednik je dr. Goce Vasilevski, a izvršni urednik mr. sc. Krešo Kovačević. Voditelj redakcije je Vlado Popovski. Ovo je jedina makedonska revija u ovoj branši. Primaju je svi makedonski pekari i slastičari. Poseban naglasak daje je slastičarstvu koje je posebno rašireno u Makedoniji.

 

slasticarstvo

Slaščičarstvo (Slovenija)

Slovenska revija za slastičarstvo. Revija izlazi od 2011. godine kao dio revije „Mlinarstvo in pekarstvo“, a primaju je slovenski slastičari, pekari i konditori. Tiska se na slovenskom jeziku. To je jedina slovenska revija iz ovog područja. Glavna i odgovorna urednica je dr. Blanka Vombergar, ravnateljica IC „Piramida“ Više prehrambene škole Maribor koja je oko sebe okupila eminentnu ekipu slovenskih stručnjaka iz ovog područja.