Hrvatski pekar

Poštovani

Kongres Hrvatski pekar nastavlja svoju bogatu tradiciju u Varaždinu. Pod visokim pokroviteljstvom Varaždinske županije i pod stručnim pokroviteljstvom PBF-a – Prehrambeno biotehnološkog fakulteta Zagreb, okupili smo eminentne predavače, organizirali zanimljive radionice, a posebno smo zadovoljni što će izvorne kruhove i peciva predstaviti nekoliko hrvatskih županija. Svoju premijeru imat će po prvi puta proizvodi kao; vrtanji, kašnjaki i bijela zlevanka iz Podravine, zatim peciva od batata iz Hrvatskog Zagorja te varaždinske pogačice s bućinim uljem. Na talijanski način će autorica pripremiti vegetarijanske lazanje s originalnim zagorskim mlincima, gošća iz Nigerije će prikazati kako se radi kruh s platanas bananama. Program kongresa bogat je različitim degustacijama. Na kongresu ćemo podijeliti medalje i diplome sudionicima ocjenjivanja kvalitete hrvatskih pekarskih proizvoda HPK – Hrvatska pekarska kvaliteta. Posebna komisija ocjenjivat će radove učenika srednjih pekarskih škola na temu izrade suvenira kao pekarskog proizvoda.

Dobrodošli na kongres i u prekrasan barokni grad Varaždin!

                                                                                         Stjepan Odobašić, direktor

Program kongresa

Prijavnica

2019-03-26T14:30:50+02:00