Hrvatska pekarska kvaliteta

Redakcija „Hrvatskog pekara“ organizira svake godine ocjenjivanje kvalitete pekarskih i slastičarskih proizvoda koji se proizvode i plasiraju na hrvatskom tržištu. Ovakve valorizacije se sprovode u Sloveniji gdje redakcija Robinson izdaje posebnu pekarsku reviju na slovenskom jeziku i gdje se rezultati slovenske ocjenjivačke komisije uvijek očekuju s nestrpljenjem, a na podjelu medalja dolaze gotovo svi slovenski pekari. Osnovni smisao ove valorizacije koju smo nazvali Hrvatska pekarska kvaliteta je da ovim priznanjima nagradimo pekare, proizvođače za njihove proizvodne napore usmjerene ka kvaliteti i inovativnosti, te da im ovaj dokument (diploma i medalja) bude potvrda izvrsnosti koju će moći pokazati svojim kupcima.
Da podsjetimo. Redakcija jamči visoku razinu stručnog ocjenjivanja.
Ovo nije natjecanje, nego valorizacija. To u konačnici znači da svaka pekarnica može dati na ocjenjivanje više svojih proizvoda i da svaki proizvod, ukoliko to ocjenjivački sud ocijeni, može dobiti pojedinačno priznanje.
Za ocjenjivanje svakog proizvoda plaća se posebna participacija, koja je minimalna. Participacija pokriva sve troškove ocjenjivanja i izrade diploma i medalja.
Svečana podjela priznanja uz adekvatnu medijsku potporu hrvatskih novina, elektronskih medija i internetskih portala svake godine je nas kongresu pekarstva i mlinarstva „Hrvatski pekar“.
Veselimo se Vašoj suradnji i unaprijed čestitamo na osvojenim medaljama.

Srdačan pozdrav

Stjepan Odobašić
direktor